Blogg

Smarte sjefer ansetter yngre mentorer

Toppsjefen i  Microsoft Norge, Michal Jacobs, vil unngå at beslutningen kun tas av menn på 40+ som tenker likt. Derfor har han ansatt en fersk trainee på 28 år som mentor. Jacobs ville vite hvordan de i 20-årene tenker. (Aftenposten 23. august i år).

Jacobs har skjønt det. Skjønt at  han selv-  ut i fra hvor han er i livet –  ikke klarer å  ta  de unge brukernes ståsted. Derfor trenger han hjelp. Tenk så bra det ville vært om flere hadde fulgt Jacobs eksempel!

dreamstime_s_16907644

Velvoksne sjefer gjør lurt i få inn yngre medarbeiderne som bedre vet hva unge brukere etterspør

 

Er du en smart sjef gjør du som Jacobs; innser din begrensing og allierer seg med dem som vet hvordan  bedriftens kunder tenker og handler og hva de etterspør. Å ansette yngre trainee er en måte å gjøre det på. Det finnes andre.

Kanskje kunne virksomheten mobilisere de som allerede er i stab til å analysere sine kundesegmenter og derved bli mer treffsikre i sin markedsføring? En  workshop med rollespill og rollebytter der sjefen tar kundens rolle og  ansatte rollen som bedriftens tilbyder kan være en alternativ måte å gjøre det på. Det kan styrke lagånden/bedriftskulturen og  dessuten være besparende. En slik inspirerende dugnad basert på aksjonsmetodikk kan vi i Bedriftsamspillet til å hjelpe dere med.

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.